The Sound of Science

TU/e presenteert: The Sound of Science

Muzieksymposium en -talkshow over hoe wetenschap en technologie de popmuziek groot maken
Zondag 2 december 2018, 13:00 - 22:00
Parktheater

 

Popmuziek speelt een grote rol in ons leven. Popmuziek is de soundtrack bij belangrijke momenten in ons leven. En is later juist het voertuig voor herinneringen. Die rol zou nooit zo groot zijn geweest zonder radiogolven, lasertechnieken, bits, microprocessors en kunstmatige intelligentie. Wetenschap en technologie zijn het fundament onder de popmuziek.

 

De Technische Universiteit Eindhoven presenteert op zondag 2 december in het Parktheater Eindhoven The Sound of Science. Muziekkenners, wetenschappers en muzikanten zoomen in op de innige relatie tussen wetenschap, technologie en popmuziek. Je kan veel aanstekelijke muziek verwachten en ook deskundige inkijkjes, gedegen analyses, vermakelijke anekdotes, wonderlijke wist-je-datjes en muzikale illustraties. 

The Sound of Science bestaat uit twee afzonderlijke delen

’s Middags (klik voor volledige programma)  presenteren Sjors Fröhlich en Lucas Asselbergs een muzikaal symposium met onder meer Leo Blokhuis en de wetenschappers Douwe Draaisma, Berry Eggen en Clara Stegehuis. Muziek is er van synths-tovenaar Colin Benders en Binkbeats.

’s Avonds (klik voor volledige programma) presenteert Matthijs van Nieuwkerk een vermakelijke, verkennende en vooral muzikale talkshow met als gasten onder meer DJ Lady Aïda, componist/producer Eric van Tijn, Spotify's Wilbert Mutsaers en de wetenschappers Tom ter Bogt, Elmer Sterken, Douwe Draaisma en Remco van der Hofstad. The Sound of Science huisband duikt aan de hand van de grote hits uit de pophistorie in de wereld van drumcomputers, synthesizers, theremin en meer.

Kaartverkoop via het Parktheater

  • Muzikaal Symposium (13.00 uur):

tickets € 12,- ( € 6,- voor studenten/CJP ) bestel hier

  • Muzikale Talkshow (20.00 uur):

tickets € 22,50 ( € 11,- voor studenten/CJP ) bestel hier

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x