Podium

Try-out Cameretten uitverkocht

Dinsdag 23 oktober 2012, 20:30 - 23:00 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Het is al jaren een traditie dat aanstormend cabarettalent in de Blauwe Zaal van het Auditorium optreedt, in de aanloop naar de finale van Cameretten. Na voorrondes in alle delen van Nederland, blijven 9 halve finalisten over. In een intensief workshopweekend werken ze met professionals en wordt hun show gefinetuned, gefileerd of helemaal vernieuwd. Na deze exercitie is het tijd voor de try-outs. Een aantal van hen is dan te zien op de TU/e. Vorig jaar waren daar ook de uiteindelijke winnaars bij, Ongericht Enthousiasme uit België. We zagen ze hier nog worstelen en de draad kwijtraken. Maar in Rotterdam speelden ze de sterren van de hemel en werden unaniem tot winnaar uitgeroepen.

Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Het festival verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was Cameretten het enige in haar soort, met de finale in de aula van de Technische Universiteit met 1500 bezoekers als jaarlijkse hoogtepunt op het gebied van jong cabarettalent.
Cameretten is inmiddels uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuwe aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers met aansprekende winnaars als Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts.

Vanavond zijn de deelnemers:

Celini Brothers (Antwerpen), Steffen Brinkhaus (Middelburg) en Farbod (Den Haag).
 

Wil je zeker zijn van een plek, dan raden we je aan te reserveren via deze site.
Studenten gratis, anderen betalen € 5,-

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x