Het aantal burn-outs onder studenten en jonge professionals neemt alarmerend toe. Waarom is het zo moeilijk om er over te praten en wat zouden we hier op de TU/e aan de studie- en werkstress kunnen en moeten doen? In de interactieve theatervoorstelling TIME OUT! gaan we hier met elkaar over in gesprek. Napraten doen we in het TIME OUT CAFÉ (1e consumptie gratis).
Je kent het vast wel. Je hebt het druk met je studie, je sociale leven, je bijbaan. Daarnaast wil je ook nog een mooi CV opbouwen en af en toe iets leuks met je vrienden doen. Prima als het allemaal goed loopt, maar soms zit het tegen. Dat vak niet gehaald, het loopt niet lekker met je vriend(in), je twijfelt of je met je studie op het goede spoor zit…
Theaterdebat & live onderzoek
TIME OUT! is een theaterinterventie. Een interactieve, muzikale voorstelling over de hobbels op de weg tijdens de studietijd en het begin van de loopbaan. Een live onderzoek met het publiek aan de hand van verschillende, speciaal voor de TU/e op maat geschreven scenes.
TIME OUT! maakt het gesprek over stress en burn-outs op onze universiteit los. Gezien het hoge aantal ‘drop-outs’ is dat van groot maatschappelijk belang. Als je de cijfers mag geloven is er sprake van een ware volksepidemie. Maar kloppen die cijfers? En wat is een burn-out eigenlijk?
Napraten in het TIME OUT CAFÉ
Na de voorstelling kan er worden nagepraat in het TIME OUT CAFÉ. Schrijf je klachten op de klachtenmuur, laat je wensen achter in de wensput of wensboom, ga in gesprek met een redacteur van Cursor om jouw visie te delen. Ook is de studentenpsycholoog aanwezig voor een kort gesprek of het maken van een afspraak. Elke bezoeker krijgt na afloop van de voorstelling één gratis consumptie. De napraatsessie vindt plaats in het Voorhof, aangrenzend aan de Blauwe Zaal.
TIME OUT! is gemaakt en wordt opgevoerd door Eva van Manen, Simone van Bennekom, Imke Smit, José Montoya, Arthur Umbgrove en Frederiek Voskens. En achter de schermen; Rene van Zinnick Bergmann, Bart Vlot, Kiki Heslenfeld, Markell Helmann, Tamara Keasberry en Meinke Noordam. Een productie van PodiumT.
Dit project is een samenwerking tussen studentenfractie Groep-één en Studium Generale.