Podium

Tim Knol uitverkocht

Donderdag 9 oktober 2014, 20:30 - 22:30 (uitverkocht)
Gaslab

Support: studentenband Stip & Kieboom

Je zou als band maar een wedstrijd winnen en dan mogen kiezen bij wie je in het voorprogramma staat. Dat overkwam de TU-studentenband Stip & Kieboom en ze kozen niemand minder dan Tim Knol, wellicht de meest veelzijdige én meest sympathieke muzikant der Lage Landen. Muzikaal genieten met een gulle ‘G’.

Op zijn vierentwintigste heeft de Noord-Hollandse rocker Tim Knol al meer successen behaald dan sommige artiesten in hun hele carrière. Een fluwelen stem, een fijne hand van songschrijven en een grote passie voor Amerikaanse countryrock uit de seventies – dat is het recept van deze jonge troubadour met oude ziel.

Het klinkt als een droomverhaal. En dat is het misschien ook wel. Want vier jaar geleden kon Tim Knol alleen maar dromen van uitverkochte zalen, uitzinnige festivalweides en je werk maken van het schrijven van mooie liedjes. Een paar jaar, twee platen en een rij aan imposante optredens verder is de droom waarheid geworden. En blijkt die droom eigenlijk pas net begonnen.

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut ging het crescendo met de in Hoorn geboren en getogen muzikant. De plaat kreeg uitsluitend lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op grote festivals, talloze clubs en deed een theatertour. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

In het voorprogramma de studentenband Stip & Kieboom die Tim Knol hebben uitgekozen als hoofdact van deze avond.  Deze kleinkunstmuzikanten geven je een muzikaal inkijkje in de wereld van studenten en oh ja, hipsters beware!


Reserveren kan hier
Studenten gratis, anderen betalen 5 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x