Podium

So What’s Next? Downtown: Chloe Charles uitverkocht

Woensdag 24 februari 2016, 20:30 - 23:00 (uitverkocht)
Gaslab

De Canadese Chloe Charles wordt vergeleken met een keur aan zangeressen: van Björk tot Billie Holiday, Amy Winehouse tot Adele en Alicia Keys tot Joni Mitchell. Maar ze is natuurlijk vooral zichzelf. Dat bewees ze met kippenvel-optredens op Crossing Border, North Sea Jazz én So What’s Next. Ja, dit toffe jazz and beyond-festival organiseert dit mooie muzikale avontuur samen met ons.

Al drie jaar achter elkaar kan So What’s Next? ‘uitverkocht’ de deuren van Muziekgebouw Eindhoven plakken. Met de nadruk op de up and coming stars van de jazz-and-beyond-wereld rockt en jazzt keihard. Bewijs? Kijk maar naar deze lijst van presene artiesten van de afgelopen drie jaar: Jett Rebel, Jamie Woon, Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote, Gallowstreet, Christian Scott, Jono McCleery, Ibrahim Maalouf, Typhoon, Robert Glasper, Taylor McFerrin, Gregory Porter, José James, Jameszoo, Aaron Parks, Joshua Redman, Tigran Hamasyan en  Snarky Puppy.

Chloe Charles (geboren in 1985) is een eigenzinnige Canadese singer-songwriter die zichzelf leerde gitaarspelen, in de finger-picking stijl. Charles combineert freakfolk-elementen zoals violen en vervreemdende elektronica met een intense, soulvolle stem. Haar eerste ep kwam uit in 2010 (‘Little Green Bud’), twee jaar later bracht ze haar eerste album uit: ‘Break the Balance’ en onlangs (september 2015) verscheen haar meest recente plaat ‘With Blindfolds On’. Charles, by the way de stiefzus van Julian Lennon, won er aardig wat prijzen mee en het album werd wereldwijd de hemel in geprezen. In Nederland maakte ze indruk met optredens die hele zalen kippenvel bezorgden, o.a. in People’s Place, op de festivals So What’s Next? en Crossing Border (2013) en op het North Sea Jazz Festival (2014). Haar tweede album ‘With Blindfolds On’ nam ze op in Toronto en mixte ze af in Berlijn, de twee steden waartussen ze pendelt. Het kwam in september en je hoort hierop een volwassener versie van Charles,. Veel persoonlijke gebeurtenissen van de afgelopen jaren worden erop beschreven en bezongen, in haar typische stijl die een mix is van soul, folk, pop, jazz en klassiek.
 

Aanmelden kan hier (studenten)
Of hier (muziekgebouw)

Studenten gratis, anderen betalen 15,- euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x