Podium

So What’s Next? Downtown: Chassol uitverkocht

Chassol
Donderdag 19 mei 2016, 20:30 - 23:00 (uitverkocht)
Gaslab

Een non-confirmistisch wonderkind, Ja, that’s one way of looking at Chassol. Deze Franse pianist, filmmuziek-componist en audiovisuele experimentalist begon te spelen op zijn vierde en is er thank God nooit mee gestopt. Een favoriet van Gilles Peterson, werkte al samen met Sebastien Tellier en Phoenix en Diplo tipte Frank Ocean over hem. Verwacht een audiovisueel bombardement waarbij je heen en weer wordt geslingerd tussen India, New Orleans, de Caraïben, jazz en minmalisme. 

We organiseren deze avond samen met So What’s Next? Al drie jaar achter elkaar kan So What’s Next? ‘uitverkocht’ op de deuren van Muziekgebouw Eindhoven plakken. Met de nadruk op de up and coming stars van de jazz-and-beyond-wereld rockt en jazzt het festival als een gek. Bewijs? Kijk maar naar de lijst van artiesten die de afgelopen drie jaar werden gepresenteerd: Jett Rebel, Jamie Woon, Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote, Gallowstreet, Christian Scott, Jono McCleery, Ibrahim Maalouf, Typhoon, Robert Glasper, Taylor McFerrin, Gregory Porter, José James, Jameszoo, Aaron Parks, Joshua Redman, Tigran Hamasyan en  Snarky Puppy.

Big Sun is het vierde album van pianist/componist Christophe Chassol, en het sluitstuk van zijn trilogie ‘ultrascores’. Hiervoor ontwikkelde hij een eigen methode om geluiden uit zijn omgeving te harmoniseren, van vogelgekwetter tot zelfs speeches van Obama. Chassol doet alles net dat beetje anders, vanuit ingenieus meesterschap en met een uitdagend gevoel voor humor.

De Franse Chassol gaat zijn geluiden overal ter wereld zoeken. In Nola Chérie (2011) maakte hij kennis met de Kreoolse gemeenschap in New Orleans, met Indiamore (2013) reisde hij India door. Voor Big Sun ging hij nog een stapje verder. In de sporen van zijn voorouders trok hij naar het Caraïbische eiland Martinique voor geluidsopnames. Of het nu gaat om een tête-à-tête met een bergbewoonster, de weerklank van de vallende stenen in een dominospel of aarzelend vogelgezang, Chassol mixt dat het een lieve lust is, met zijn Fender Rhodes als trouwe metgezel en compagnon de route Lawrence Clais als een levende drummachine.

"Chassol is an eclectic genius (…) It reminds you of Steve Reich’s or Fred Viola’s music, Ennio Morricone or The Cure" Le Monde


Aanmelden kan hier (studenten)
Of hier (muziekgebouw)
Studenten gratis, anderen betalen 15,- euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x