Podium

Sef + band / Dakar Benefiet uitverkocht

Donderdag 18 oktober 2012, 19:00 - 23:59 (uitverkocht)
Gaslab

Acht studenten/jonge professionals, negen landen, zevenduizend kilometer, vierentwintig dagen, één doel. Onder het motto ‘gas geven’, gaan ze de uitdaging aan om vanaf drie november met vier low-budget auto’s van Amsterdam naar Dakar te rijden. Daar veilen ze de auto’s met de bedoeling  een zo groot mogelijk bedrag te overhandigen aan de Foundation Adult Education The Gambia (FAEG).
Benefietavond dus vanavond.

Vorig jaar hadden we met Kersvers Gers Pardoel in het Gaslab. Halen we nu toch gewoon mede Broodje Bakpao-rapper Sef.
Sef, geen rapper maar een popartiest. Hoewel hij van huis uit een rapper is, gaan zijn muzikale uitspattingen verder dan de traditionele hiphop-grenzen.
Sef deinst er niet voor terug om refreintjes en soms zelfs complete nummers in te zingen, op een muzikale ondergrond die vaak meer naar pop en elektro neigt dan naar hiphop. Zijn introductie beleeft hij bij het grote publiek als gastartiest, medeverantwoordelijk voor de grootste hits van acts als The Opposites, Dio en The Partysquad.

Vervolgens breekt zijn eigen bandje, Flinke Namen door in Nederland en België. Na twee drukke jaren met de Flinke Namen en de spectaculaire ‘En Toen Was Er Licht’ tour, stort Sef zich eind 2010 op zijn solodebuut. In juli 2011 kwam er een knotsgekke mixtape uit van het gelegenheidscollectief Ski Leraar Bruin Money Gang, dat naast Sef bestaat uit Spacekees en Faberyayo.

Daarnaast verschijnt Sef’s eigen EP ‘De Leventje’, een zes nummers tellend voorproefje op zijn debuutalbum ‘De Leven’. De titelsong van dat album staat alvast op de EP en is bovendien óók de titelsong van bioscoophit ‘Rabat’. Het album verschijnt in november van datzelfde jaar en krijgt lovende recensies. Het levert hem in 2012 een 3FM nominatie op voor ‘beste rapper’. Tussendoor scoort hij wederom een knoepert van hit, ‘Bagagedrager’ met Gers Pardoel.

Over de muzikale richting is hij duidelijk. “Ik laat genres los op De Leven”, zegt Sef in een interview met Hiphopleeft.nl. “Het is niet hiphop of r&b, het neigt meer naar overkoepelende pop. Mensen vinden pop altijd een soort belediging. Zodra het dat stempel krijgt vinden mensen het niet meer leuk. Ik vind pop juist het übergenre.”

Pop het übergenre? Volgens Mr. Ed zal dat rock zijn. In het voorprogramma ga je helemaal los op de Rock-cover-band Mr. Ed, een trio dat een mix speelt van festivalrock als Muse, Volbeat, Kaisers Chiefs  maar ook uitstapjes naar het verleden niet schuwt. Simpelweg naspelen doen ze niet, maar je zult wel meteen vanuit je nek bewegen op songs van Kings of Leon, Triggerfinger, Foo Fighters and the list goes on and on…

Wil je zeker zijn van een plek, dan raden we je aan te reserveren via deze site.
Entree € 5

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x