Podium

Rusland en Zuid-Korea uitverkocht

Maandag 22 mei 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Gaslab

Een avond over een oude en een nieuwe grootmacht, over het dagelijks leven in Moskou en de export van de cutting-edge technologie en popcultuur door Zuid-Korea. Voor iedereen toegankelijk en gratis!

Een samenwerking tussen SPARK Study Tour (e.t.s.v. Thor) en SG.

 

Zuid-Korea

Geannexeerd door Japan, decennia lang gebruikt als wingewest en kort na haar bevrijding het toneel van een uiterst bloedige burgeroorlog die het volkomen land verwoest en verdeeld achterliet: de geschiedenis van Zuid-Korea in de twintigste eeuw kent geen gelukkig begin. Nu, meer dan zestig jaar later, is Zuid-Korea een regionale grootmacht. Haar economie is gegroeid tot de elfde grootste ter wereld en het land staat bekend om de export van haar cutting-edge technologie en immens populaire popcultuur. Wat is het verhaal achter deze miraculeuze transformatie? Hoe heeft dit land zich toch zo snel kunnen ontwikkelen? En welke erfenissen uit het verleden draagt het land vandaag nog met zich mee?

Roderik Kelder is afgestudeerd in Koreastudies (BA) en East Asian Studies (MA). Hij heeft eerder stage gelopen bij de Directie Azië en Oceanië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en werkt nu als Schuman Trainee bij het Europees Parlement, waar hij zijn expertise inzet bij het informeren van Europarlementariërs over de internationale betrekkingen van Oost-Azië.

 

Moskou

Aan de hand van een serie beelden vertelt journalist Floris Akkerman over de vele facetten van de stad Moskou: Over hip/westers Moskou, sportief Moskou, decadent/luxe Moskou, shoppend Moskou, politiek Moskou, metro Moskou, het weer in Moskou (winter en zomer), wonen in Moskou (huizen), tijdmachine Moskou

Na zijn studie journalistiek volgde hij Oost-Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in Rusland: taal, economie, politiek, geschiedenis en cultuur. Hij studeerde twee maanden Russisch aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg en woonde vier maanden in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Van 2009 tot en met 2013 werkte Floris als correspondent in Rusland voor Nederlandse en Belgische media, reisde door het hele land en schreef over politiek, economie, cultuur en het dagelijkse leven. Zie ook: http://florisakkerman.blogspot.nl/. Op dit moment is hij reizend correspondent voormalige Sovjet-Unie, met als standplaats Nederland. Voor onder andere de VPRO, het Reformatorisch Dagblad en de Standaard.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x