Podium

Knarsetand uitverkocht

Donderdag 20 november 2014, 20:30 - 22:00 (uitverkocht)
Gaslab

Knarsetand is een tienkoppige band die live een overdonderende mix van drum ’n’ bass, gypsy, reggae, balkan, dubstep, ska en popmuziek van het podium slingert. Riemen vast, rustig de helling op en dan snoeihard de bocht uit met Knarsetands pompende beats, gevatte teksten, stevige breaks, rollende bassen, reggaelicks en female vocals. Deze groep jonge muzikanten uit Oost-Nederland stort zoveel energie over het publiek uit dat het geen andere keuze heeft dan in te stappen in deze muzikale rollercoaster. Donker, betoverend en vrolijk, altijd dansbaar en zeer aanstekelijk, dat is Knarsetand.

Het brein achter Knarsetand is autodidact Martijn Holtslag (1992, Markvelde): producer, dichter, rapper en wereldverbeteraar in één. Vanuit zijn zolderkamer op een oude boerderij in Twente, produceert hij een stroom eigenwijze teksten gecombineerd met ongeduldige beats.  Eind 2012 werd zijn wens een gedeelde droom toen hij samen met negen andere muzikanten de band Knarsetand vormde. Naast elektronica bestaat de live bezetting uit drums, toetsen, gitaar, bas, contrabas, keytar, luchtalarm en een complete blazerssectie.

Als finalist van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance/Producer kreeg het experiment Knarsetand voor het eerst vorm. Na een succesvolle aftrap op bevrijdingsfestival Nijmegen bestormde de band verschillende zomerfestivals om daarna koers te zetten naar het zalencircuit. In de tussentijd wordt Knarsetand door steeds meer media opgepikt zoals Hollandse Nieuwe bij VPRO’s  3voor12, DWDD, Giel, 3ONstage, Opium en in de Freaknacht van 3FM.

En off corso gaan we ook nog los met een DJ. Gelukkig heeft marrkgrrams nog niet door dat dubstep dood is. Dubstep-aficianado en mede-oprichter van www.clouwdnine.com draait tot sluit.

Studenten gratis / anderen 5 euro
Reserveren kan hier

 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x