Podium

Kinderen van Aleppo

George Tobal
Woensdag 21 november 2018, 20:00 - 21:30
Luna, Corona
Prijs: Gratis (Student) € 5,00 incl. btw (Anderen)

De vreedzame demonstraties in Syrië mondden uit in een allesvernietigende burgeroorlog ‘Wat hebben we verkeerd gedaan?’ vroegen de activisten, die de Arabische lente in Syrië begonnen waren, zich af. Vol goede hoop waren zij met niet meer dan spandoeken, megafoons en vrijheidsleuzen de straat op gegaan.

Kinderen van Aleppo volgt het verhaal van drie studenten die in beweging kwamen. Ieder van hen met persoonlijke redenen, met een eigen verhaal, maar wel met één doel. Vrijheid!

In een persoonlijke monoloog vertelt George EliasTobal het verhaal van deze vreedzame vrijheidsstrijders. Het verhaal van hun gestolen revolutie.

Kinderen van Aleppo laat de Syrische revolutie van binnenuit zien. Vol absurditeit en ongeloof maar met humor. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Een initiatief van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Deze voorstelling wordt aangeboden in het kader van het 70-jarige bestaan van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Zo kunnen zij in Nederland een nieuw bestaan opbouwen en een bijdrage leveren aan onze samenleving. Gouden Kalf-winnaar George Tobal, tijdens zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie zelf begeleid door het UAF, is lovend: ‘Het UAF stimuleert mensen en helpt dromen verwezenlijken’. www.uaf.nl/kinderenvanaleppo

 

Extra: na afloop van de voorstelling is er een Q&A met George Tobal.

Benieuwd naar een recensie? Kijk hier

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x