Podium

Kersvers presenteert JWhy en De Nachtdienst uitverkocht

Woensdag 13 mei 2015, 20:30 - 23:00 (uitverkocht)
Gaslab

Op de vorige Kersvers-edities hadden we een Pharoahe Monch of ‘n Gers Pardoel. Vanavond de überrelaxte Londense rapper JWhy die bijna singersongwriterig klinkt. En uit Amsterdam de jonge honden van de energiekste live jazzhip hop-band uit de Lage Landen: De Nachtdienst.

JWhy is een onafhankelijke, ambitieuze artiest uit Noord Londen. Niet alleen rapt hij superrelaxed en zijn z’n teksten politiek en intelligent, hij is ook nog eens filmmaker. Zoveel talent in een: die moet naar het Gaslab komen. Check zijn originele flow en muziekproductie in de youtube-linkjes rechts en snap meteen waarom hij zoveel gedraaid wordt op de BBC.

De Nachtdienst doorbreekt conventies. De Nachtdienst is een trip naar een prettige nachtmerrie. De Nachtdienst moet je gewoon een keer meemaken, met of zonder hulp van een nachtzuster.

De Nachtdienst is een zeskoppige Amsterdamse band met rapper en baritonsaxofoon die overloopt van de energie en het muzikale geweld. De rauwe, groovende jazzhiphop gecombineerd met absurde betekenisvolle teksten zorgen voor een prikkelende sensatie. Ontstaan in najaar 2012 toen de jonge jazzgroep New Grounds Quintet het zat was om jazz standards te spelen. ’Het moet woester, er moest meer pit in’, zeiden ze tegen elkaar. En toen, als een donderslag bij heldere hemel, verscheen Claudius de Krentenkoning ten tonele. Deze MC is geen zogenaamde hiphopartiest, maar een activist en kunstenaar ‘die muziek en tekst inzet om zijn visie op het mensenrijk te projecteren’. Sindsdien spelen ze samen onder de naam De Nachtdienst, met een onstuimig mengsel van hiphop, triphop, jazz, funk en rock. Geïnspireerd door acts als BADBADNOTGOOD, Robert Glasper Experiment en Flying Lotus brengen ze zowel eigen materiaal als opgefriste versies van klassieke hiphoptracks gecombineerd met eigen teksten. Een ware festival act ook: ze staan al geboekt voor 22fest en het Wicked Jazz Sounds festival.

De Nachtdienst neemt je mee naar een stormachtige wereld zonder regels. Tot in de late uurtjes.

En voor den voetjes van den vloer zorgt DJ DEES (weLOVEweFUNK) www.welovewefunk.nl / www.facebook.com/welovewefunk

Studenten gratis, anderen betalen 5,- euro
Reserveren kan hier

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x