Podium

Jan en Daan: Reken maar nergens op uitverkocht

Jan en Daan
Donderdag 17 september 2015, 20:30 - 23:00 (uitverkocht)
Gaslab

Nu eens geen Tsjechov of Shakespeare op de planken, maar Einstein en Pythagoras, opdat de bèta’s hun hart kunnen ophalen en de alfa’s hun cijfers. Jan Beuving en Daan van Eijk, wiskundige en natuurkundige, vangen de wetenschap in splijtende liedjes en priemende verhalen.

Wil je nooit meer badend in het zweet wakker worden omdat je gedroomd hebt dat je morgen examen wiskunde moet doen? Of was je de nerd van de klas? In beide gevallen zijn Jan en Daan een uitkomst. Jan en Daan nemen je mee in een college van twee keer 45 minuten langs de hoogte- en dieptepunten van de wetenschap. Zónder academisch kwartiertje maar mét een kwartier pauze. Net als een voetbalwedstrijd, maar dan niet met alfa-, maar met bètamannetjes.

Goniometrie, evolutie, algebra en atoomfysica: alles komt voorbij. De personen achter de wetenschap en de wetenschap achter de personen, de feiten achter de cijfers en de cijfers achter de feiten, het toeval van ontdekkingen en de ontdekking van het toeval; alles keurig voor je op een rijtje gezet. 

 

Studenten gratis, anderen betalen 5 euro
Reserveren kan hier

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x