Podium

George en Eran lossen wereldvrede op: De finale

Woensdag 28 februari 2018, 20:00 - 21:45
Luna Corona
Prijs: Gratis (Student) € 5,00 incl. btw (Anderen)

Een muzikale conflictkomedie waarin de Israëlische Nederlander Eran en de Syrische  Hollander George eindelijk de klus klaren waar ze drie jaar geleden aan begonnen: wereldvrede.

In de muzikale conflictkomedie ‘George & Eran lossen Wereldvrede op! DE FINALE’, keren twee vrienden, de Israëlische Nederlander Eran en de Syrische Hollander George voor een laatste keer terug op het podium om eindelijk de klus te klaren waar ze drie jaar geleden aan begonnen.

Deze voorstelling is het laatste deel van een trilogie waarin George en Eran hun familiegeschiedenis en hun persoonlijke standpunten met betrekking tot het Midden-Oosten conflict onderzoeken. Eerder speelden George en Eran deel 1 en 2 (en 3 natuurlijk ook) op verscheidene plaatsen (onder andere op Oerol, waar het een grote hit was). Je hoeft deel 1 en/of 2 niet gezien te hebben om deze voorstelling te begrijpen. Hier kun je meer lezen over de andere delen.

George ondernam een reis richting moederland en strandde in Lesbos waar hij elke dag honderden landgenoten aan zag spoelen in overvolle en beschadigde boten. Hij deed wat hij kon en droeg zoveel zijn schouders dragen konden. Eran trok vol goede moed naar Den Haag en ondernam een reis die hem leidde langs beleidsmakers en wetgevers. Via Brussel langs Parijs naar Berlijn om te praten met mensen die het verschil kunnen maken, om zo de vrede als domino effect over de wereld te verspreiden. In dit slotstuk van hun bewierookte trilogie hebben zij de sleutel gevonden waarmee ze de poorten openen die naar Wereldvrede zullen leiden.

Concept, tekst & spel: George Elias Tobal

Concept, tekst & spel: Eran Ben-Michaël

Regie: Koos Terpstra

Muziek: Pascal van Hulst

Muziek: Niek-Jan Lathouwers

Muziek: Anton Hoogvliet

Recensies

Scenes *****  "magistraal slotstuk van George & Eran"

NRC: Superieur geacteerd en bij vlagen vlijscherp. Dit moet gezien worden!"

Dagblad vh Noorden: " Syriër George en Israëliër Eran pellen elkaar medogenloos af "

Volkskrant: "zelfs politieke dilemma's krijgen een introspectieve behandeling in de rake slotaflevering van George & Eran lossen Wereldvrede op."

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x