Podium

Gastlab: Fresku uitverkocht

Donderdag 10 oktober 2013, 20:30 - 22:00 (uitverkocht)
Gaslab

Interview / Film / muziek

Gastlab is een programma waarin één persoon de hoofdrol speelt. Ditmaal  Fresku : the man, the myth, the rapper, the comedian, de lintworm.

Interview PLUS de wereldpremière van een nieuwe documentaire over deze bekende Eindhovenaar.

Roy Michael Reymound aka Fresku is een goed aanslaand Eindhovens export-product  (als je mensen als product mag omschrijven tenminste). Dat hij als rapper gewaardeerd wordt, staat buiten kijf. In 2009 won hij bij de State Awards de categorieën ‘rookie of the year’, ‘beste single’ (Twijfel) en de Lijn5 award. In 2010 won hij bij die awards de categorie ‘beste album’ (Fresku) en beste clip (Kutkop)  en in 2012 de categorieën ‘Beste Album’ en ‘beste artiest’.

Maar naast rapper is de man ook bekend om zijn Gino Pietermaai-sketches  , die hij maakt in samenwerking met videoclipregisseur-held Teemong, en bij Veronica worden uitgezonden.
Redenen genoeg om hen een avondje te interviewen. Daarnaast vertonen we ook de wereldpremière van de docu …..

Maarre... niet iedereen vind die Fresku zo’n toffe peer, getuige deze monoloog van een of andere cabaratier: “Hey Fresku, je moet ff heel goed luisteren naar mij, want ik ga ’t maar één keer zeggen. Ik wil dat jij oprot hier uit deze stad, ja. Is dat duidelijk? Ik ben ’t een beetje beu, ’t zit me tot hier. Overal loop ik rond en is ‘t ‘Fresku dit’,  ‘Fresku dat’. ’t Enige goede uit Amsterdam is de trein naar Eindhoven en t enige goede uit Eindhoven is Theo Maassen, ja! Optiefen! Flikker maar op naar Helmond of naar Veldhoven, Zijtaart, Maaskantje, maakt me geen fuck uit, maar niet hier ja. Weg!!!”

Zie ook: 3voor12 Lowlands 2012

Reserveren via deze site
Studenten gratis entree, anderen € 5

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x