Podium

FFnaar Classic uitverkocht

Donderdag 5 maart 2015, 19:30 - 02:00 (uitverkocht)
Vrijdag 6 maart 2015, 19:30 - 02:00 (uitverkocht)
Effenaar

Vocaal jazzwonderkind Wouter Hamel omringd door een woud van klarinetten, saxen en fagotten, de oorstrelende stem van Eefje Visser op een bedje van violen of te midden van eigenwijze blokfluiten en de rauwe neosoul en fluwelen hip hop-stem van Wudstik voor een swingend harmonieorkest! Wie wil dat niet meemaken? De unieke mix van klassiek en hoogstaande pop kun je beleven tijdens het nu al memorabele lustrumconcert van Quadrivium op 5 maart.

Donderdag 5 maart zullen eens niet gierende gitaren of denderende drums de Grote Zaal van de Effenaar vullen maar wordt je ondergedompeld in een avondvullende show waar klassieke muziek botst en vrijt met popmuziek. Ooit meer dan 100 man tegelijk op het podium van De Effenaar gezien? We denken het niet, dus grijp nu je kans. Een avond met symfonieorkest, koor, instrumentalisten, vocalisten, DJ’s en ook nog eens een bigband.

Wouter Hamel
Wouter Hamel  is het levende bewijs dat jazz, mocht je dat onverjoopt denken, niet pretentieus hoeft te zijn, De alleskunner maakt furore met zijn frisse songs en niet alleen in Nederland. Van Spanje tot Engeland via Japan en Korea wist hij zieltjes voor zich te winnen en zijn ze gevallen voor onze Wouter. Terecht, want Hamel maakt moeiteloos de ene na de andere nieuwe jazzstandard.

Eefje de Visser
Een van de meest innovatieve artiesten in Nederland. Na haar winst bij De grote Prijs van Nederland, categorie singer-songwriting, veroverde ze kabbelend doch gestaag het muzieklandschap.
Singer-songwriter Eefje de Visser liet op haar debuutalbum ‘De Koek’ een nieuw geluid horen in de Nederlandstalige popmuziek; verrassende, licht melancholische liedjes met verleidelijke ritmes en ijzersterke teksten. In 2013 verscheen opvolger ‘Het Is’, even mooi, even dromerig, maar volgens de dames en heren beroepsluisteraars ook stemmiger, soberder en persoonlijker.

Wudstik
Wudstik is een muzikale duizendpoot die zijn muzikale carrière begon bij Hip Hop-collectief DAC, een Essent-award kreeg voor zijn eerste solo-album, voorprogramma’s verzorgde van LL Cool J en De LA Soul en in 2013 het ver schopte in The Voice of Holland. De soul en de straat komen perfect samen bij deze vocale hoogvlieger.

ESMG Quadrivium
ESMG Quadrivium is dé vereniging in Eindhoven voor musicerende studenten. Dit jaar viert de vereniging haar 50e verjaardag en om dit lustrum te vieren is het idee ontstaan om te laten zien wat er allemaal met klassieke muziek mogelijk is. In het najaar van 2014 stonden ze al op GLOW, onder een op de muziek reagerend lichtkunstwerk en nu staat alweer het volgende grootse concert op het programma. De veelzijdigheid van de vereniging zal op 5 maart getoond worden. De uitdaging van het spelen in een andere setting dan men gewend is van klassieke orkesten, is er een die men maar al te graag aan gaat. Op poppodium de Effenaar zullen zij zich laten zien in uiteenlopende samenstellingen, waar over de avond een minimum van vijf tot een maximum van honderd man op het podium zich zullen laten horen samen met verschillende artiesten.

Funkel en Funkel
Al bijna zes jaar zijn Antoon Ozinga en Joost Splinter actief als dj collectief Funkel & Funkel, zowel op festivals (bijvoorbeeld North Sea Jazz) als in clubs. Elk nummer is minimaal vijftig jaar oud en geeft dat waanzinnige gevoel uit de tijden dat jazz nog beleefd werd in chique ballrooms en louche nachtclubs.

Bigband Studentproof
Charlie Green spoort zijn jazz-mannen en -vrouwen aan met gezegdes als “Any intelligent musician can read, write and count to four!” of “The oxygen in the air is for free, you are dutch, use it!”. Big band Studentproof is de big band (grote, voornamelijk uit blazers bestaande jazzband) van de TU/e. Door de jaren heen zijn ze gegroeid tot een semiprofessioneel niveau. Ze hebben opgetreden van Frankrijk tot Finland, van Eindhoven tot Bologna. Met z’n 20-en beheersen ze een repertoire van wel zo’n 200 arrangementen, dus dat wordt knallen!!!

Avondvullende show waar klassieke muziek botst en vrijt met popmuziek. Eindhovens studentenmuziekgezelschap Quadrivium bestaat 50 jaar en samen met Studium Generale en de Effenaar pakken ze flink uit met tot 100 man op het podium, jazzwonderkind Wouter Hamel, vocale hoogvlieger Wudstik en verfijnde songwriter Eefje de Visser. Daarnaast ook nog oldschooljazz-DJ duo Funkel en Funkel en de Bigband Studentproof. When Pop meets Classic…… there’s magic.


Kaartjes via www.ticketmaster.nl

Entree: studenten  10 | anderen € 15

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x