Podium

Faberyayo meets Benny Sings uitverkocht

Donderdag 14 februari 2013, 20:30 - 22:00 (uitverkocht)
Gaslab

 

Sommige combi’s zijn te mooi voor woorden. Wat denk je van een souljazzkikker en een deugniet van De Jeugd van Tegenwoordig
Benny Sings meets Faberyayo (Jeugd van Tegenwoordig, Le Le). Een bijzonder Valentijnsconcert van deze Jeugd Van Tegenwoordig rapper die zijn eerste volwaardig solo album, genaamd ‘Coco’, levert. Het album is geproduceerd door Benny Sings.

Op Faberyayo’s mixtape ‘Het Grote Gedoe‘ heb je al een voorproefje van de samenwerking tussen deze heren kunnen horen op de track Solonaise’.
Coco is een verrassende plaat geworden. Niet alleen vanwege de stilte rondom het project en de plotselinge release, ook vanwege de producties en thematiek. Benny Sings geniet bekendheid door zijn producties voor acts als Giovanca  en Wouter Hamel

"De plaat is een ode aan de liefde, aan mijn meisje en de huiselijkheid”, zegt Faberyayo. Single Een Echte verhaalt over het feit dat zijn meisje bij hem is ingetrokken ‘met al haar prinsessenjurken’. Geen brag ‘n boost op Coco, maar liedjes over zijn kat, over restjesdag en heimwee naar huis, met vrolijke en ‘kleine’ producties. Een conceptplaat? “Ja, zo kun je het noemen, maar niet zoals Histoire de Melody Nelson van Serge Gainsbourg. Dat is toch echt van een andere orde.”

Faberyayo gaat een aantal kleinschalige shows op unieke locaties doen rondom Coco. “Ik wil zeker een aantal leuke dingen doen, maar het is wel een heel persoonlijk en intiem album, ik denk niet dat er een gigantische tour omheen moet komen.”

Studenten reserveren gratis via deze site.
Anderen kunnen voor € 15 reserveren via www.effenaar.nl

Dit programma is een samenwerking met de Effenaar

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x