Podium

De mens als tussenstation

Theatercollectief De Trans//missie
Woensdag 27 maart 2019, 20:00 - 21:30
Corona, Luna
Prijs: Gratis (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)

Wat als de mens niet het einde is – maar een tussenstation? De wetenschap probeert kunstmatig bewustzijn te creëren dat ons overstijgt, maar wat betekent dat eigenlijk? De voorstelling reboot_pygmalion_off  is een muzikale trip de techno-paranoia in. Dit is Black Mirror on steroids, een donker sprookje over een AI-toekomst. Na de voorstelling gaan we met dr. Andreas Spahn, de makers, en het publiek in gesprek.

De voorstelling: reboot_pygmalion_off

Schaamteloze auto-tune en dreunende bassen schetsen een toekomstbeeld van de techno-revolutie: een wereld waarin mens en machine elkaar de onvoorwaardelijke liefde hebben verklaard. Gewapend met microfoon, gedachte-experiment en synthesizer bezingen zij hun held Pygmalion: een super-programmeur die koste wat het kost het perfecte kunstmatige bewustzijn wil creëren.

Een reboot van een klassieke mythe voor de digital age. Are you informed of the future?

Theatercollectief De Trans//missie maakt theater vanuit een gedeelde fascinatie voor de toekomst, en de betekenis van ons menszijn daarin. Voor deze voorstelling doken zij o.a. het transhumanisme en het gedachtegoed van filosoof Alan Watts in. In 2018 wonnen ze met hun eerste voorstelling ‘Pygmalion_off’ op het Café Theater Festival de Wijkjury Prijs en een speelplek op Amsterdam Fringe.

Het nagesprek

Dr. Andreas Spahn is assistent professor bij de Philosophy & Ethics onderzoeksgroep van de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences. Zijn onderzoek richt zich op de ethiek van technologie, vooral op de ethiek van energietechnologie.

“De ethiek van technologie gaat niet alleen om het voorkomen van ‘slechte’ gevolgen. We moeten ook focussen op het positieve: hoe innoveren we technologieën die bijdragen aan een goed leven en die sociale waarden bevorderen?”

Let op: dit nagesprek zal in het Engels zijn.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x