Podium

De Maleise Tijger uitverkocht

Woensdag 17 mei 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Gaslab

We reizen wat af op deze wereld, maar wat weten we eigenlijk écht van de door ons bezochte landen? Omdat Studievereniging Intermate komende zomer naar Maleisië én Singapore reist, belichten we vanavond deze twee oorden door middel van een lezing, een quiz, een inside ambassade-verhaal én een workshop gamelan.

Maleisië heeft zich de afgelopen decennia weten op te werken tot een van de economische tijgers van Azië. De hoofdstad Kuala Lumpur, nog niet zo lang geleden een armoedige kampong, bezit nu een van de indrukwekkendste skylines van Azië. Waar ooit woeste jungle regeerde is nu de ‘supercorridor’ aangelegd, het Maleise antwoord op Silicon Valley. Drs. Brigitte Ars, freelance journalist, woonde jaren in Kuala Lumpur. Van binnenuit schreef zij een boek over de gevolgen van de explosieve ontwikkeling voor bevolking, cultuur en natuur. Daarbij heeft zij oog voor de ‘orang asli’, zeg maar de aboriginals van Maleisië. Omdat deze mensen niet in het opgepoetste ideaalbeeld passen, wacht hen een zwaar bestaan in de marge. Haar boek De sprong van de Maleise tijger biedt een portret van een van de interessantste landen van Azië en zij zal hier vanavond verder over uitweiden.

Bas Kil is student en heeft een tijd op de Nederlandse ambassade in Singapore gewerkt. Hij zal daar (voor zover dat veiligheidstechnisch mag) over spreken maar vooral ook over de stadstaat Singapore zelf.

Verder kun je een quiz verwachten en gaan we ook nog zelf actief aan de slag met een workshop gamelan

Gamelan is de benaming voor een muziekstijl die zijn oorsprong vindt in Indonesië maar ook in Maleisië wordt beoefend.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x