Podium

De essentie van dirigeren uitverkocht

Jos Schroevers en Frits van Eerd
Donderdag 3 december 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Scheidend Auletes dirigent Jos Schroevers en Jumbo directeur Frits van Eerd zijn beide de bezielende leiders van een organisatie. Hoeveel dirigeren met leidinggeven te maken heeft en hoe delicaat de balans tussen sturen, coachen, vasthouden en loslaten is wordt in dit bijzondere programma met veel muziek en (non) verbale interactie helder.

Zo’n honderd blazers gaan op 18 december meesterpianist Wibi Soerijadi begeleiden als hij zich uitleeft tijdens een uitvoering van Rachmaninof’s 2e pianoconcert. Hoe krijg je honderd musici zo ver dat ze het maximale geven, als een eenheid opereren en tegenslag overwinnen? Het is net als met een bedrijf, een bedrijf zoals de supermarktketen Jumbo, waar alle werknemers moeten gaan voor het zelfde doel in een arena vol moordende concurrentie. Van Eerd en Schroevers praten vanuit hun eigen ervaring en steken geregeld over naar elkaars werelden die er anders uitzien maar vaak ook veel overeenkomsten vertonen.
 

De entree van dit programma is gratis!
Reserveren kan hier

 

Dit programma is een samenwerking met Quadrivium in het kader van het afscheid van dirigent Jos Schoevers

Harmonieorkest Auletes treedt op 18 december op met pianist Wibi Soerjadi. Dit programma haakt aan bij de voorbereidingen op dit concert.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x