Podium

An old school night of Jazz uitverkocht

PaPa Jazz en Big Band Studentproof
Donderdag 13 november 2014, 20:30 - 23:59 (uitverkocht)
Gaslab

Jazz: a four-letter word waarop je bijna net zoveel antwoorden kunt krijgen als je de vraag stelt ‘wat is dat’ als op dat andere famous four-letter-word: love. Vandaag de combi van die twee: the love for jazz. Een avond old school jazz met Papa Jazz: een zesmansformatie die met muziek en woord uitlegt wat jazz is. En we gaan knallen met Student Proof: een heuse grote big band onder leiding van Charlie Green die je met klassiekers alle hoeken van het Gaslab laat zien. An old school night of jazz, indeed.


PaPa Jazz is een zesmansformatie gepokt en gemazeld in de Nederlandse muziekwereld. Ze brengen een swingend jazzprogramma waarin Jazz onderzocht wordt: Wat is Jazz? Waar komt het vandaan? Wat voor plezier kun je aan jazz beleven? Educatief én entertaining en speciaal bedoeld voormensen die eigenlijk niet weten wat jazz is, maar wel zenuwachtig worden van moderne Jazz. Laagdrempelig en met liedjes leggen ze uit hoe Jazz is ontstaan en zich heeft ontwikkeld. Van My funny Valentine, via hertalingen en uitleg van de essentie van een nummer tot aan een hele brutale muzikale uitvoering van "Jazz is..." van Jules Deelder.

Charlie Green spoort zijn jazz-mannen en -vrouwen aan met gezegdes als “Any intelligent musician can read, write and count to four!” of “The oxygen in the air is for free, you are dutch, use it!”. Big band Studentproof is de big band (grote, voornamelijk uit blazers bestaande jazzband) van de TU/e. Door de jaren heen zijn ze gegroeid tot een semiprofessioneel niveau. Ze hebben opgetreden van Frankrijk tot Finland, van Eindhoven tot Bologna. Met z’n 20-en beheersen ze een repertoire van wel zo’n 200 arrangementen, dus dat wordt knallen!!!
 

Studenten gratis / anderen betalen 5 euro
Reserveren kan hier


 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x