Podium

100 jaar De Stijl uitverkocht

Woensdag 15 maart 2017, 20:30 - 23:59 (uitverkocht)
Gaslab

Het is niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar vol = vol.

De Stijl is Nederlands meest invloedrijke kunststroming: wie kent Mondriaan en Rietveld niet? In 2017 bestaat De Stijl honderd jaar en dat vraagt om een feestje. Waan je voor een avond onderdeel van het leven van Rietveld en ontdek de verreikende impact die De Stijl nog altijd heeft op architectuur, design en kunst.

 

Theater | Audrey Bolder speelt Bep, de dochter van Nederlands bekendste architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. In deze voorstelling zien we door Beps ogen hoe haar vader omarmd wordt door Kunstgroep De Stijl en zijn gezin daardoor een beetje vergeet. Bep, dochter van Rietveld is een theatervoorstelling over grenzeloze ambitie en onbaatzuchtige toewijding. Hoe ver ga je als kunstenaar om je doel te bereiken? De voorstelling wordt ondersteund door muziek van componist en arrangeur Willem Friede (o.a. New Cool Collective).

 

Lezing | De uitgangspunten van De Stijl – het tot stand brengen van een nieuwe moderne kunst en het gebruik van abstracte vormen, primaire kleuren en eenvoudige materialen – inspireerden niet alleen de leden van de beweging, maar ook velen daarbuiten, toen en nu. Kunsthistoricus Mathijs Meinderts laat in een korte lezing zien in welke context De Stijl ontstond, wat de leden van de beweging voor ogen stond en wat de connectie met de huidige tijd is.

 

Gratis toegang voor studenten, anderen betalen 5 euro.
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x