Overige

Science Café - Voor ik vergeet uitverkocht

dr. Ir. Joost van Hoof en Zita Bouman MSc
Dinsdag 1 maart 2011, 20:00 - 22:30 (uitverkocht)
Selexyz van piere, Nieuwe Emmasingel 44, Eindhoven

Met prof.dr. Marcel Olde Rikkert (o.v.), dr. Ir. Joost van Hoof en Zita Bouman MSc.

Wanneer ons geheugen goed werkt, zijn we in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden en te ordenen. Soms gaat er echter iets mis in onze hersenen, zoals bij de ziekte van Alzheimer bij voorbeeld, en raken we de controle over onszelf en ons leven kwijt. Dit Science Café gaat niet alleen over de vraag hoe geheugenproblemen ontstaan, maar ook hoe technische innovaties mensen met geheugenproblemen kunnen helpen in het dagelijks leven.
Prof. dr. Marcel Olde Rikkert (Hoogleraar Geriatrie en Hoofd van het Alzheimer Centrum Nijmegen) gaat in op de werking van ons geheugen.
Zita Bouman MSc. ( Kemphenhaege ) legt uit hoe we geheugenschade kunnen meten aan de hand van haar onderzoek naar de Wechsler Memory Scale IV .
Dr. Ir. Joost van Hoof (TU/e en Hogeschool Utrecht) heeft onderzocht hoe woningaanpassingen de veiligheid en het welbevinden van mensen met dementie kunnen vergroten.

Aanmelden niet verplicht, wel gewenst via vanpiere@selexyz.nlTweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x