Online interview

Frank Lammers: duizendpoot in coronatijd

Frank Lammers
Woensdag 27 mei 2020, 12:45 - 13:30
Livestream Studium Generale Facebook en YouTube
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Hij houdt niet van stilzitten. Toen Nederland in maart in lockdown ging, vielen een aantal projecten stil. Maar acteur Frank Lammers zet niet bij de pakken neer en produceerde in no-time een film in en over de coronatijd, bracht een door corona gecancelde theatervoorstelling online uit en hij ging ook nog eens de barricaden op voor cultuur in Noord-Brabant n.a.v. de aangekondigde bezuinigingen van de Provincie. Genoeg reden om hem eens online bij ons op de koffie te vragen voor een leuk gesprek.

Toen alles ineens plat kwam te liggen en Frank Lammers tijd over kreeg, bedacht hij een project dat iets zegt over deze tijd en zo ontstond Gerri van Vloghoven, een scheikundeleraar die onverwacht een mediafenomeen wordt. Met een aantal theatervrienden draaide hij een film in elkaar die zich uitsluitend afspeelt op beeldschermen, via Facebook, Instagram en Face-time. De film is vanaf 25 juni te bekijken via Pathé Thuis.

De theatertour met de voorstelling Marx van het Zuidelijk Toneel viel als gevolg van corona in het water. Maar Frank had niet voor niets zo hard gezwoegd op de lange monoloog, dus werd de voorstelling opgenomen en via YouTube en Facebook uitgezonden. De voorstelling is hier online te bekijken.

Onlangs is het nieuwe provinciebestuur van Brabant geïnstalleerd. In hun plannen wordt zwaar bezuinigd op cultuur en worden de subsidies afgebouwd. Lammers, Brabander in hart en nieren, hoewel hij al jaren in Amsterdam woont, kwam onmiddellijk in actie en nam een alarmerende videoboodschap op. ‘Cultuur onderscheidt ons van de apen’, zei hij. ‘Het is vijf voor twaalf. Als we nu niks doen, worden we een uitgeholde, dorre en droge provincie. Dan denk ik aan Brabant, want daar dooft het licht.’

Een creatieve duizendpoot. Hij staat op het toneel, is de huisvader in de Jumboreclame, speelde hoofdrollen in talloze films waaronder Wilde mossels, Nachtrit, Rundskop, de Marathon en Michiel de Ruyter. Hij regisseerde Of ik gek ben (2016)en Groeten van Gerri (2020) maar definitieve roem verwierf hij met zijn rol van drugscrimineel Ferry Bouman in Undercover (de tweede serie is vanaf 6 september op Netflix te zien

Live stream via Facebook en YouTube
Het interview met Frank Lammers wordt live gestreamd naar onze Facebook pagina en YouTube kanaal. Volg ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube kanaal om een melding te ontvangen wanneer we live gaan.

Een ticket reserveren hoeft niet, mag wel via de knop "Bestellen"links op deze pagina. Doe je het wel, dan ontvang je vooraf nog een reminder email voor alleen dit specifieke programma. 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x