Spoken word, Muziek

Mensen Zeggen Dingen

Dinsdag 7 mei 2024, 20:00 - 21:30
Coronazaal, Lunagebouw
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Ze zeggen dat de pen machtiger is dan het zwaard, maar vanavond gaan we liever voor ‘het woord is machtiger dan het zwaard’. Verwacht een bijzondere avond vol korte optredens van getalenteerde jonge mensen die jou zullen overrompelen met hun spoken word- en muziekoptredens. 

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dus brengt Mensen Zeggen Dingen woorden; ze spreken dingen uit, maken ze bespreekbaar, plaatsen er uitroeptekens of vraagtekens bij en bepalen de volgorde.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. De pennen en de tongen zijn geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Een avond met je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren! Ze halen voor het spoken word-spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België.

De zes artiesten van vanavond:
Hendrik de Pecker (1995) is dichter, toneel en scenarioschrijver en niet praktiserend ingenieur. In 2019 won hij met zijn gedichten de tweede prijs van Write Now! Eindhoven. Hij stond op Lowlands, en was te vinden in de digitale Dichters in de Prinsentuin.

Teddy Tops is schrijver, programmamaker en cultuurjournalist. Ze is presentator van het VPRO-programma Een Uur Cultuur, elke zaterdag op NPO Radio1. Daarnaast is ze artistiek leider van Mensen Zeggen Dingen. Teddy maakt graag grote dingen ‘s levens tot kleine hebbelijke rode draadjes en trekt graag de kleine dingen flink uit proportie. 

Mahat Arab is een Arnhemse spoken word-artiest die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Veel van zijn teksten gaan over identiteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. Met zijn teksten stond hij op het podium van kleine kroegen tot aan Lowlands, deed hij mee met de Parijs-residentie van DeBuren en won hij in 2021 de verhalenwedstrijd van ILFU.

Ivan Words is per ongeluk een expressionist en met opzet een schrijver. Hij uit zich in spoken word, theater, het schrijven van creatieve teksten in opdracht, muziek, presenteren en workshops geven. Hij was onder meer spreker bij TEDx en schreef de tekst voor de RedBull × Samsung serie “Sprekend”.

Maxine Palit de Jongh is toneelschrijver, dichter en theatermaker. In het werk van Maxine staan ontmoetingen uit pijn en ongemak, maar met het verlangen vreugde te ontdekken, centraal. Ze wil stemmen die genegeerd worden luider laten klinken en doet dat door zacht en gruwelijk te zijn.

Tijdelijke Toon is dichter, punker, revolutionair, poly, kortom tuig... ritmisch maar vies, welbespraakt maar wel onder invloed. Tijdelijke Toon speelde voor duizende mensen in Paradiso en 1000x voor 1 iemand in de boekwinkel.

Ticketreservering
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren via de zwarte bestelknop op deze pagina.

SG & USE/ITEC registratie, alleen voor TU/e-bachelorstudenten
Voor de SG&USE/ITEC-registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie vóór aanvang van het programma. Meer info over SG&USE/ITEC vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x