Lezing

Zweten en meten voor goud uitverkocht

prof. dr. Peter Hollander
Woensdag 15 december 2010, 11:45 - 13:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Het prestatievermogen van de sporter onderzocht

Wat niemand voor mogelijk hield, presteerde Usain Bolt op 16 augustus 2009: op het koningsnummer van de atletiek, de 100 meter sprint, wist de Jamaicaan onder de grens van 9.6 seconden te duiken. Waar wereldrecords worden gevestigd, worden ze ook gebroken. De vraag die steeds weer opkomt: waar ligt de grens? Hoe komt het dat we records kunnen blijven verbeteren? Hoe bepalend is het lichamelijk vermogen van de sporter?

Peter Hollander, emeritus hoogleraar Inspanningsfysiologie (VU), laat zien hoe de menselijke fysiologie zich de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld en hoe omgevingsfactoren en technologische ontwikkelingen het prestatievermogen beïnvloeden.

Aansluitend organiseert studententennisvereniging Fellenoord een lezing van Paul Haarhuis, winnaar van alle Grandslams in het dubbelspel en samen met o.a. Jacco Eltingh goed voor 54 toernooizeges. Paul Haarhuis vertelt hoe hij studeren heeft gecombineerd met tennissen. Daarnaast vertelt hij over tennis in het algemeen en zijn mooiste ervaringen uit zijn tennisloopbaan.
Deze lezing zal beginnen om 13.15 uur en duren tot 14.00 uur.
Let op! ivm de lezing van Prof. dr. Peter Hollander gaat de zaal pas open om 13.05 uur

Voor deze extra lezing kunnen geen ECTS worden behaald.
Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x