Lezing

Zwaartekrachtsgolven uitverkocht

Govert Schilling
Dinsdag 31 mei 2016, 20:00 - 22:15 (uitverkocht)
Boekhandel Van Piere, Nw. Emmasingel 44

Einstein had ze in 1916 met zijn algemene relativiteitstheorie al voorzien: zwaartekrachtsgolven. Dat zijn trillingen van de ruimtetijd, veroorzaakt door bijvoorbeeld zware hemellichamen die snel om elkaar cirkelen. Honderd jaar later – afgelopen februari om precies te zijn - maakte een internationaal team van onderzoekers bekend voor het eerst daadwerkelijk zwaartekrachtsgolven te hebben gemeten. Een grootse wetenschappelijke doorbraak. 

Maar wat zijn zwaartekrachtgolven precies? En wat is de betekenis van deze waarneming voor onze kijk op het universum? Govert Schilling, wetenschapsjournalist met een grote passie voor sterrenkunde, geeft tekst en uitleg. 

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland en publiceerde tientallen boeken. Onlangs verscheen van zijn hand Einsteins gelijk. Een abc van zwaartekrachtgolven. Hij is eindredacteur van de website allesoversterrenkunde.nl en schuift als deskundige regelmatig aan in tv-programma’s als De Wereld Draait Door.


Studenten gratis (met collegekaart), anderen betalen €2,50 Aanmelden gewenst: info@vanpiere.nl
Kaarten kunnen ook vooraf gekocht worden bij Boekhandel Van Piere.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x