Lezing

Wie leest, leert leven uitverkocht

Schrijver Philip Huff
Dinsdag 15 maart 2016, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Het lezen van verhalen vergroot je inlevingsvermogen en bevordert je creativiteit (wetenschappelijk aangetoond!). Het is dus geen goed nieuws dat de ‘ontlezing’ in Nederland razend snel gaat. In deze boekenweek een gesprek met schrijver Philip Huff over de verstrengeling van leven en literatuur.

Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Tijdens zijn studententijd reed hij Martin Bril rond door het land. Hij publiceerde verhalen in onder andere De Gids, Hollands Maandblad en Hollands Diep. Zijn debuut Dagen van gras verscheen in 2009, gevolgd door de roman Niemand in de stad (2012), bekroond met de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en de verhalenbundel Goed om hier te zijn (2013). In 2014 publiceerde hij de roman Boek van de doden.

Half oktober 2015 verscheen de essaybundel Het verdriet van anderen. Hierin onderzoekt hij de betekenis van literatuur voor de mens en hem persoonlijk. Het is een boek over reizen, ziekte en literatuur, de werking en invloed ervan op je ontwikkeling als mens, en een betoog over hoe je steun uit boeken kunt halen in moeilijke tijden.


Gratis entree
Je kunt hier reserveren

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x