Lezing

Volwassen autisme (volgeboekt) uitverkocht

Prof. dr. Hilde Geurts
Woensdag 29 mei 2019, 12:40 - 13:20 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Autisme bij kinderen is goed bestudeerd, maar we weten ook steeds meer over autistische volwassenen. Neuropsycholoog prof. Hilde Geurts deelt de nieuwste – verrassende – inzichten.  

Bij dit programma is er van 13.20 tot 13.40 uur extra tijd voor vragen aan en discussie met de spreker.

Het is niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar vol = vol.​

Autistische volwassenen kampen relatief vaak met werkloosheid, angsten en depressies. Toch is naar deze groep nog niet veel onderzoek gedaan. Hilde Geurts is een pionier op het gebied van veroudering bij autisme en onderzoekt de cognitieve ontwikkeling van mensen met autisme en ADHD.

Wat gebeurt er in het hoofd van iemand met autisme? En wat voor gevolgen heeft dit op latere leeftijd? Als eerste vergeleek Geurts cognitieve veroudering bij mensen met en zonder autisme, met verassend resultaat: op oudere leeftijd lijken mensen met autisme relatief goed cognitief te presteren.

Prof. dr. Hilde Geurts is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze werkzaam als psycholoog en senior onderzoeker bij de TopGGZ-instelling het Dr. Leo Kannerhuis. In haar werk legt ze veel verbindingen tussen het experimentele onderzoek en het klinische werkveld. Op dit moment leidt Geurts een groot onderzoek naar veroudering bij autisme waarbij de vraag centraal staat of verschillen in (cognitieve) verouderingspatronen te voorspellen zijn. 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x