Lezing

Ugly Belgian Houses (volgeboekt) uitverkocht

Hannes Coudenys
Woensdag 23 oktober 2019, 20:00 - 21:00 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Wat begon als een aanklacht tegen de chaos van België’s ruimtelijke ordening werd al snel een grappige internethype: foto’s van Ugly Belgian Houses. Hannes Coudenys refelecteert op de soms surrealistische ruimtelijke ordening en architectuur in België en op de universele beleving van schoon- en lelijkheid. 

Het is niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar vol = vol.

Als je de website, Facebook-pagina, Tumblr  of Instagram van Ugly Belgian Houses nog niet kent: go check out. De website is gestart vanuit een grote frustratie over de chaotische, eclectische lelijkheid van het Belgische landschap. Mediaprofessional Hannes Coudenys is er al een tijd mee bezig en kreeg zowel veel positieve als negatieve reacties. Coudenys keek verder dan het ‘hilarisch lelijke’ en verdiepte zich in de soms surrealistische ruimtelijke ordening en architectuur in België en de universele beleving van schoon- en lelijkheid. 

Want de ‘lelijkheid’/vrijheid van architectuur van Belgische huizen heeft wel degelijk een culturele én politieke grond. Wat onderscheidt België van andere landen? Hoe zit het met de ietwat clichématige tegenstelling tussen Nederland en  België, en in hoeverre evolueert die? 

Een lezing over design in architectuur, lands aard en natuurlijk af en toe een lach. Lelijk is het nieuwe mooi!

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x