Lezing

Twintigers onder druk (uitverkocht) uitverkocht

Prof. dr. Jan Derksen
Woensdag 17 oktober 2018, 12:40 - 13:20 (uitverkocht)
Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Het zouden de beste jaren van je leven moeten zijn, maar veel twintigers voelen zich juist gestrest en overweldigd. Wat is hier aan de hand? Psycholoog Jan Derksen analyseert hoe jongere generaties - van de achterbankgeneratie tot de Millennials - worstelen met stress, burn-out en zelfs depressie en zelfdoding.

Het is niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, dit kunnen we echter niet garanderen. Wel is er op dit moment nog plek bij het avondprogramma TIME OUT!, ook hierin komen de thema’s stress en burn-out uitgebreid aan bod.  

Ondanks een succesvolle studie, sociale status of fysieke fitheid, bezwijken veel jongvolwassenen onder druk. Waar komt deze druk vandaan? De keuzestress voor opleiding en werk, concurrentie op de arbeidsmarkt en de constante aantrekkingskracht van oppervlakkige sociale media bieden mogelijk een verklaring. Of zijn jonge mensen tegenwoordig minder weerbaar dan voorheen? Jan Derksen gaat in op oorzaken en mogelijke oplossingen voor de generaties van nu.

Prof. dr. Jan Derksen is hoogleraar klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en universitair hoofddocent psychodiagnostiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast heeft hij een eigen psychotherapiepraktijk. Derksen schreef verschillende boeken over psychologie en psychotherapie, waaronder 'Het narcistisch ideaal. Opvoeden in een tijd van zelfverheerlijking' (2009) en 'Iedereen een psychische aandoening?' (2015).

's Avonds organiseert SG in samenwerking met Groep één het programma TIME OUT! waarin we verder in gesprek gaan over stress en burn-outklachten bij studenten. 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x