Lezing

Studio Generalio WK voetbal show uitverkocht

Hans van Breukelen en 3 gastsprekers
Woensdag 11 juni 2014, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Voor een voetballer is het wereldkampioenschap het hoogst haalbare en meest eervolle podium om op te acteren. 12 juni gaat het WK van start in een van de meest voetbalgekke landen ter wereld, Brazilië. Het land van sterspelers als Pelé, Romário en Ronaldo. Het land dat als enige aan alle WK’s deelnam en met 5 overwinningen op zak het succesvolste land in de voetbalhistorie is. Gaan de Goddelijke Kanaries het dit jaar in eigen land waarmaken of weten de Oranje Leeuwen onder leiding van Louis van Gaal hier net als vier jaar geleden een stokje voor te steken?

In deze mix van Studio Voetbal en DWDD blikken we samen met oud-PSV’er en Nederlands elftalkeeper Hans van Breukelen vooruit op het aanstaande wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, kijken we door een wetenschappelijke bril naar de sport en bespreken we de nieuwste - door technologie gedreven - ontwikkelingen in het voetbal.

Aan tafel
Giels Brouwer, medeoprichter van SciSports, over het gebruik van big data op de transfermarkt.

Dr.ir. Mark de Graaf (TU/e), medeoprichter SmartGoals, over hoe slimme trainingstechnologie spelers meer uitdaagt en nog beter kan laten presteren.

Prof.dr. Geert Banck, Braziliëdeskundige, over de passie voor de sport en de onrust en protesten in de steden die WK teweeg brengt.

Onze sidekick is niemand minder dan oud-PSV’er en Nederlands elftalkeeper Hans van Breukelen. “Elke technologische ontwikkeling die de sport of de sporter op een hoger niveau kan brengen, moet je omarmen." Hans van Breukelen is momenteel onder meer werkzaam als directeur bij Stichting Sport en Technologie en hij organiseert jaarlijks het Nationale Sportinnovatiecongres in Eindhoven. Ook is hij mede oprichter en aandeelhouder bij Vooruit met Topsporters.

Reserveer hier

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x