Lezing

Seks! uitverkocht

Prof. dr. Ellen Laan
Woensdag 23 mei 2018, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium
Uitverkocht!
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Uitverkocht!

Het is niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar vol = vol.

Wat weet je eigenlijk van de clitoris? Hebben mannen altijd zin? En hoe beleef je nu echt plezier aan seks? Hoewel blijkt dat mensen van alle leeftijden seksualiteit zien als een essentieel onderdeel van hun leven, beschikken ze vaak niet over voldoende 'tools' om er echt van te genieten. Hoogleraar seksuologie Ellen Laan geeft voorlichting voor volwassenen.

Om plezier te beleven aan seks moet je weten wat jij en je partner nodig hebben om opgewonden te worden en zin te krijgen, én moet je kunnen en durven aangeven wat je wel en niet wilt. Gebrek aan kennis over het eigen lijf en over hoe seks werkt staan seksueel plezier vaak in de weg, zo stelt Ellen Laan. Ook ontmantelt ze mythes en misvattingen over wat nu eigenlijk normaal is.

Seksuoloog en psycholoog prof. dr. Ellen Laan verwierf internationale bekendheid met haar baanbrekende promotie-onderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. Ze doet onderzoek naar onder meer (de relatie tussen) geestelijke en lichamelijke opwinding en is sinds vorig jaar hoogleraar Biopsychosociale determinanten van seksuele gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam. Samen met collega Rik van Lunsen schreef Laan het boek Seks!, een leven lang leren.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x