Onderdeel van themareeks De Stad / The City
In 2050 woont tweederde van de wereldbevolking in een stad of stedelijk gebied. In megasteden leven inwoners met miljoenen op een kluitje. Door bevolkingsgroei, verstedelijking en veranderende eetpatronen neemt de druk op lokale en mondiale voedselvoorziening toe. De weg van producent tot consument wordt in veel stedelijke gebieden steeds ingewikkelder. Om alle 9 miljard monden in 2050 te kunnen blijven voeden is een flinke opwaardering van het lokale en mondiale voedselsysteem noodzakelijk.
Dr. Atze Jan van der Goot is universitair hoofddocent bij de leerstoelgroep Levensmiddelenprocestechnologie aan Wageningen University & Research Centre. Hij leidt onderzoek naar de vleesvervanger van de toekomst, die duurzamer en efficiënter is dan vlees en huidige vleesvervangers.
Drs. Sebastiaan Aalst is organisatieadviseur bij het projectbureau Food Cabinet. Hij is voorvechter van goed en eerlijk eten en zet zich in om overheden en bedrijven mee te laten bewegen in de transitie naar een duurzamer voedselsysteem. Deze avond vertelt hij waarom voedselbeleid essentieel is voor een stad en geeft voorbeelden van waardevolle, lokale en internationale initiatieven.
Dr.ir. Jan Westra is Strategic Business Developer bij Priva en richt zich op het creëren van duurzame oplossingen voor de groeiende vraag naar schaarse hulpbronnen zoals energie en water. Megasteden van de toekomst zijn volgens hem duurzame delta’s met professionele vormen van urban farming. Hij ziet Nederland als voorbeeldland voor de wereld.
Entree €2,50, studenten gratis (met collegekaart)
Aanmelden gewenst: info@vanpiere.nl
Kaarten kunnen ook vooraf gekocht worden bij Boekhandel Van Piere.