Lezing

Science Café: Cyberoorlog uitverkocht

Dr. A. Benschop, Prof.dr. S. Etalle
Dinsdag 23 september 2014, 20:00 - 22:15 (uitverkocht)
Boekhandel Van Piere, Nw. Emmasingel 44

*UPDATE: dhr. Folmer kan helaas vanwege ziekte niet als spreker optreden* 

Ook de virtuele wereld ontkomt er niet aan: conflict en oorlog. Sterker nog, de cyberoorlog is al lang begonnen. Het internet biedt ons vele gemakken maar tegelijkertijd is er ook een afhankelijkheid ontstaan, die ons kwetsbaar maakt. Burgers en bedrijven zijn steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit en cyberterrorisme. Ook nationale staten beginnen via internet elkaars vitale infrastructuren te ontregelen en zelfs fysiek te vernietigen.

Prof.dr. Albert Benschop is internetsocioloog en auteur van het boek Cyberoorlog – slagveld internet. Hij gaat in op de groeiende wereld van cybercriminaliteit en cyberterrorisme en de gevolgen voor burgers, bedrijfsleven en overheden.
‘Cyberkolonel’ Hans Folmer is commandant van de Taskforce Cyber van het Ministerie van Defensie en vertelt over het cyber-programma van Defensie en cyber als onderdeel van de gereedschapskist van de operationele commandant.
Prof.dr. Sandro Etalle is hoogleraar Embedded System Security (TU/e) en bespreekt de beveiliging van digitale omgevingen.

 

Gratis en voor iedereen toegankelijk. Voertaal is Nederlands.
Aanmelden (niet verplicht wel gewenst) via: eindhoven@vanpiere-eindhoven.nl 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x