Lezing

Science Café: Allergie

Prof. dr. Huub Savelkoul, drs. Tom Hendriks
Dinsdag 19 februari 2019, 20:00 - 22:15
Boekhandel Van Piere, Nw. Emmasingel 48
Prijs: Gratis (Student) € 2,50 incl. btw (Anderen)

Van pollen tot pinda’s: steeds meer mensen hebben last van een allergie. Kom alles te weten over ons overactieve immuunsysteem.

Allergisch, dat zijn we tegenwoordig allemaal. Of zo lijkt het in ieder geval; steeds meer mensen lijken last te hebben van een voedsel-, pollen- of andere allergie. Kun je inderdaad spreken van een stijging en is daar een verklaring voor? Hoe ontstaat een allergie en nog belangrijker: hoe kom je er weer vanaf? Een immunoloog en een arts-allergoloog bespreken de laatste stand van zaken.

Prof. dr. Huub Savelkoul is hoogleraar en hoofd van de onderzoeksgroep Celbiologie en Immunologie van Wageningen University and Research, waar studenten hem verkozen tot Docent van het jaar. Bij de Universiteit van Nederland gaf hij een vijftal colleges over de werking van ons immuunsysteem, dat vaak uitstekend functioneert maar ook ontregeld kan raken.

Drs. Tom Hendriks is kinderarts en allergologisch expert bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, waar hij patiënten behandelt met onder andere voedselallergie, eczeem, hooikoorts en astma. Zijn speciale aandachtsgebied is allergie bij kinderen.

Aanmelden gewenst: info@vanpiere.nl

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x