Lezing

Schaken en een beetje seks

Tex de Wit
Woensdag 8 mei 2019, 20:00 - 23:00
Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Hij is natuurlijk vooral bekend van de satirische tv-programma’s Klikbeet en Zondag met Lubach en sinds kort ook het satirische programma Makkelijk Scoren, maar daarnaast is comedian en tekstschrijver Tex de Wit al zijn hele leven fanatiek schaker. Een avond met lezing, quiz en potjes schaak. En ja, ook om te lachen ;)

Lezing/quiz/vragenronde: 20:00 – 21:00 uur 
Schaken (optioneel): 21:00 – uiterlijk 23:00 uur
(of vanaf 21.00 uur Ajax -Spurs op groot scherm in de Hubble)

Tex de Wit is niet zomaar een schaker, hij behaalde de titel FIDE-meester en is een grote naam in de Nederlandse schaakwereld. Deze avond vertelt hij over zijn grote passie en doorlopen we het schaakspel in vogelvlucht. De regels, de rijke geschiedenis, de toekomst, iconische schakers als Fischer, Kasparov en Carlsen, schaken en humor, schaken en tragiek, schaken en het leven zelf.

Na deze crash course daagt Tex je uit voor zijn korte schaakkennisquiz. De winnaar gaat zeker niet met lege handen naar huis, maar de prijs blijft nog een verrassing.

Als het goed is heb je na dit alles zelf onbedaarlijke zin om te schaken, het schaken te volgen, of misschien heb je ontdekt dat er een hardcore schaker in je schuilt.

Voor wie wil kan na afloop van het eerste deel, om 21.00 aansluiten voor een potje schaak met Tex. Kijk je liever de finale van Champions League voetbal? Dan trek je gewoon een sprintje naar Café de Hubble in het Luna gebouw waar de wedstrijd op een groot scherm te volgen is. 

Tex de Wit is comedian, presentator en schaker. Hij is hoofdschrijver van het succesvolle Zondag met Lubach. Ook verschijnt hij daar geregeld in beeld als verslaggever of als expert. Daarnaast maakt Tex de komische sketchshow Klikbeet, een serie over nieuwe media. Vanaf 10 februari is hij ook te zien in het nieuwe satirische programma Makkelijk Scoren op NPO3. Sinds 2013 is hij aangesloten bij het roemruchte stand-up comedy gezelschap Comedytrain. Tex schaakt al zijn hele leven, is FIDE-meester, en is veelgevraagd schaakcommentator. Na jeugdsuccessen won hij het kampioenschap van de SGA (Amsterdam). Hij speelde voor VAS in de KNSB-competitie, maar de laatste tijd weinig; toernooien op niveau speelt hij niet meer.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x