Lezing

RIO 2016: sportverhalen & sportwetenschap uitverkocht

Prof.dr. Peter Beek, Josje van Houwelingen MSc
Woensdag 8 juni 2016, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Van 5 tot en met 21 augustus 2016 vinden in Rio de Janeiro (Brazilië) de Olympische Zomerspelen plaats. In dit laatste programma van het collegejaar blikt SG vooruit op hét sporttoernooi der sporttoernooien. We bespreken de laatste wetenschappelijke inzichten in sport en bewegen en gaan in gesprek met topsportende TU/e-studenten over hun droom: het winnen van een gouden medaille op de Spelen.

Sprekers
Hoe wordt een sporter echt top? Peter Beek is hoogleraar Coördinatiedynamica en decaan aan de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij vertelt onder andere hoe naast fysieke ook mentale training helpt om sportprestaties te verbeteren en waarom ‘differentieel leren’ de sleutel kan zijn tot succes.

TU/e-promovenda Josje van Houwelingen werkt in het vernieuwde trainingsbad van De Tongelreep aan een visualisatiesysteem om de voortstuwing van een zwemmer door het water te kunnen analyseren. 

Verder te gast: Sanne Verhagen en Lisa Scheenaard, twee TU/e studenten met Olympische ambities. Zij vertellen over hun weg naar Rio. 

Gratis entree
Reserveren kan hier

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x