Lezing

Publiek leiderschap onder druk uitverkocht

Prof. dr. Paul ’t Hart
Woensdag 16 november 2011, 11:45 - 13:00 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Sinds 2011 bestaat er een strategische alliantie tussen de TU/e, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met wetenschappers van beide instituten die elkaar in deze reeks letterlijk en figuurlijk aanvullen.
Op 16 november de eerste lezing in deze reeks: 'Publiek leiderschap onder druk' Gevolgd door 'De modernisering van de koe' (23 nov), 'Nano nu en straks' (30 nov) en 'De maakbare mens' (7 dec).


Prof. dr. Paul ’t Hart  (Bestuurskunde, UU en co-decaan Nederlandse School voor Openbaar Bestuur) vraagt aandacht voor de eigen aard en spanningsvelden van publiek leiderschap. De context waarin politieke en ambtelijke leiders opereren is de laatste twintig jaar sterk veranderd. Hun gezag is niet meer vanzelfsprekend. De druk tot snel handelen en schakelen tussen verschillende arena's, rollen en discoursen is enorm. Hoe ziet leiderschap er uit in een tijd waarin er nauwelijks ruimte is voor lange termijn visies? Prof. dr. Sjoerd Romme (Entrepreneurship & Innovation, TU/e) verzorgt een commentaar.

In samenwerking met Studium Generale  van de Universiteit Utrecht.
Bekijk hier de lezing van de sprekers in Utrecht. 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x