Lezing

Optische illusies uitverkocht

Dr. Rob van Lier
Woensdag 10 januari 2018, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Door omstandigheden kan de lezing 'Truths about deception' helaas niet doorgaan. In plaats daarvan zal dr. Rob van Lier een lezing verzorgen over optische illusies. Rob van Lier was in 2015 al eens te gast bij SG; zijn lezing werd toen zeer goed ontvangen. Heb je het programma toen gemist, dan is dit je kans!  

Het is niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar vol = vol.

Optische illusies; gefopt door je hersenen

De wereld zoals we die waarnemen is feitelijk niet meer dan het product van onze hersenen. Betekenisloze lichtvlekken die op ons netvlies vallen worden in een fractie van een seconde omgezet in beelden, kleuren en vormen die we direct herkennen. Dit proces verloopt schijnbaar moeiteloos. Pas als er in de hersenen iets hapert - bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte - blijkt hoe enorm complex waarnemen feitelijk is.

Optische illusies zijn heel nuttig voor het ontrafelen van de complexe processen achter visuele waarneming. Rob van Lier laat zien hoe optische illusies ons beeld van waarneming en werkelijkheid goed op zijn kop kunnen zetten.

Dr. Rob van Lier is universitair hoofddocent bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour (Radboud Universiteit Nijmegen). Hij is specialist op het gebied van menselijke waarneming en doet o.a. onderzoek naar de verwerking van kleur en vorm in de hersenen. Met zijn illusies viel hij meerdere malen in de prijzen bij de Best illusion of the year contest


Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x