Lezing

Oerganisatie uitverkocht

Drs. Henk Verhoeven
Woensdag 18 december 2013, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Organisatiepsycholoog Henk Verhoeven zet fundamentele vraagtekens bij het onderscheid tussen natuur en cultuur. Oerganisatie-denken laat zien dat alle vormen van organisatie – zoals biologische levensvormen, ecologische systemen, economische constellaties, bedrijven, talen, ideologieën, politieke systemen, landbouw, rechtssystemen en technologie – terug te voeren zijn op een aantal universele ontwerpregels en manieren van functioneren. Genen en memen blijken identieke tweelingbroertjes. In een boeiende reis van aap naar app en van insect naar internet toont Verhoeven verrassende dwarsverbanden en prikkelende nieuwe inzichten, onder andere over de ontwikkeling van techniek.

Lees het boek Oerganisatie
Henk Verhoeven is arbeids- en organisatiepsycholoog en werkt momenteel als docent Toegepaste Psychologie op de Fontys Hogescholen Eindhoven. Afgelopen zomer publiceerde hij zijn boek Oerganisatie. De evolutie van samenwerking, van mierenhoop tot multinational (Maven Publishing). Hierin kijkt hij op een geheel eigen en originele wijze naar organisaties en samenwerkingspatronen.

Lees de boekrecensie op Wetenschap24.

 

Reserveren                                                                                           Wil je zeker zijn van een plek, reserveer dan via deze site

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x