Lezing

NIEUW: Actueel aan de Dommel uitverkocht

Gespreksleider: Lucas Asselbergs
Maandag 3 oktober 2011, 12:40 - 13:20 (uitverkocht)
De Zwarte Doos

Kernrampen, vergiftigde komkommers, Eindhoven de slimste én het rijkst aan autisten, topfunctionarissen die het boven de gordel beter onder de controle hebben dan eronder, draconische maatregelen van Zijlstra. Allemaal nieuws waar we de afgelopen maanden niet om heen konden. Wat doet dat met ons, hoe moeten we het duiden, wat kunnen we er mee? Actueel aan de Dommel belicht hot issues, bijzondere gebeurtenissen, malle trivia en andere actualiteiten die elke ingenieur (in spe) ter harte zou moeten gaan.

Gelegen tussen rondweg, Dommel en spoor ligt een mooie enclave, de TU campus. Maar is er wel genoeg contact met de wereld om ons heen? Onnozele vraag misschien, maar onderwijs en onderzoek vergen vaak zoveel aandacht en inspanning dat we het grotere geheel wel eens dreigen te verliezen. Hoog tijd om fris van de lever op het nieuws te reageren in een ronde tafel gesprek, verlucht met columns, entr’actes en kleine publiekspeilingen. De Zwarte Doos is daarbij natuurlijk de uitgelezen locatie: aan de grens van het TU/e terrein, laagdrempelig, met de juiste koffie en broodjes. 

Bij deze eerste "Actueel aan de Dommel" zijn onze gasten:
Dr. ir. Arno Peels, voorzitter CvB TU/e
Ir. Corinne Jongeneelen, beleidsmedewerker onderwijsinnovatie
Rudy van Beurden, Master student Construction Management Engineering

Actueel aan de Dommel is een nieuw SG programma, op de 1e maandag van de maand, in de lunchpauze. Laagdrempelig, spontaan, op luchtige toon worden met TU prominenten de zaken uit de actualiteit doorgenomen. Veertig minuten, snel, spits, scherp gesprek. Met een toefje humor en een scheutje ernst.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x