Lezing

Minds on Music: Muziekfilosofie

Tomas Serrien (filosoof) en Hannes d'Hoine (muzikant)
Woensdag 18 september 2019, 20:00 - 22:00
Luna, Corona
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

In de serie Minds on Music belichten we muziek telkens vanuit een ander wetenschappelijk perfectief. Vanavond een bevlogen filosofische kijk op de veelzijdigheid van de muzikale ervaring. Mét live-muziek!

 

Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar wat ervaren we precies als we luisteren naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Wat maakt onze beleving van muziek zo specifiek?

In deze lezing tracht muziekfilosoof Tomas Serrien te achterhalen hoe we muziek gewaarworden. Hoewel muziek er in de eerste plaats is om naar te luisteren, kan ook het denken over muziek bijzonder zinvol zijn. Met een muziek-filosofisch methode neemt hij je mee in een muzikale zoektocht vol diepzinnige overpeinzingen.

Luistert de mens aandachtig genoeg? Wat is het verschil tussen muziek en geluid? Hoe ervaren doven muziek? Wat is de rol van emoties bij het luisteren naar muziek? Kan muziek ook levens redden?

Tomas brengt compagnon Hannes d’Hoine aka Jon Doe One mee. Deze rasmuzikant, onder andere van Die Anarchistrische Abendunterhaltung, lardeert de lezing met zijn muzikale tapijten.

Spotify

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x