Lezing

Mijn leven als oorlogsjournalist uitverkocht

Jan Eikelboom, Teun Voeten
Woensdag 17 september 2014, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Keuzes en dilemma’s aan de rand van de frontlinie

Oorlogsverslaggever Jan Eikelboom en oorlogsfotograaf Teun Voeten zitten al vijfentwintig jaar in het vak. Brandhaarden in Irak, voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Rwanda; ze waren er bij. Beiden  trokken op met rebellen, werden vele malen onder vuur genomen en maakten zelfmoordaanslagen van zeer nabij mee. Een intens leven in het vizier van de dood. Twee lezingen over de ervaringen als oorlogsjournalist.  

Jan Eikelboom is verslaggever bij Nieuwsuur. Hij is gespecialiseerd in het Midden-Oosten, een regio die hij bijna honderd keer bezocht. Onlangs publiceerde hij zijn boek 'Achter het front'. Hij vertelt over de do’s and don’ts in ingewikkelde conflictgebieden. Hoe weet je wie je kan vertrouwen en hoe houd je je staande in dergelijke omstandigheden?

Teun Voeten geldt als een van de belangrijkste oorlogsfotografen in Nederland.  Hij werkt voor internationaal gerenommeerde bladen en organisaties als Vanity Fair, Newsweek, UNHCR en Artsen zonder Grenzen. In zijn lezing laat hij een selectie van zijn werk zien en praat hij over de ethische en esthetische aspecten. Kan een oorlogsfoto mooi zijn? Hoe vertaal je de situatie en emotie van het moment in een tweedimensionaal beeld?

Entree is gratis
Reserveer hier een plaats

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x