Lezing

Le Sacre du Printemps

Michel Khalifa
Woensdag 5 februari 2020, 12:40 - 13:20
Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Hooliganisme in een concertzaal bij klassieke muziek? Ja, de première van Stravinsky’s Le Sacre du Printemps leidde in 1913 tot een rel. De woeste muziek, hypermoderne choreografie en chaos op het toneel sloegen in als een bom. Musicoloog Michel Khalifa neemt je mee naar die tijden van reuring.

De Russische componist Igor Stravinsky  had zijn originaliteit al bewezen met eerdere balletten als De Vuurvogel maar de première van ‘Le Sacre du printemps’  veroorzaakte op 29 mei 1913 een waar schandaal in het Theatre des Champs-Élysées in Parijs.

Woeste muziek, hypermoderne choreografie en chaos op het toneel sloegen in als een bom en er braken bijna rellen uit in de concertzaal. Musicoloog Michel Khalifa neemt je mee naar die tijden van reuring.

Dikke studentenkorting 

Als klap op de vuurpijl is er op maandag 10 februari een uitvoering van het Nationaal Studenten orkest in het Muziekgebouw Eindhoven  waar je zelf kunt ervaren of het extase of rellen wordt bij het luisteren van dit meesterwerk. Voor studenten is er een extra extra aantrekkelijke korting, waardoor je slechts 7 euro (inlcusief servicekosten i.p.v. 12 euro voor studenten zonder code) betaalt voor een kaartje als je bij het bestellen de code: Extase2020 gebruikt.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x