Lezing

Kunstenaarscommentaren bij nieuwe technieken uitverkocht

Prof.dr. Petran Kockelkoren
Woensdag 23 november 2011, 11:45 - 13:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Nieuwe technieken vereisen aanpassingen van onze zintuiglijke waarneming en oriëntatie. Denk aan camera’s, de tom-tom, de andere kijk op ons eigen lichaam dankzij  technieken als röntgen, echografie, MRI etcetera. Ook moderne communicatiemiddelen als internet, twitter, facebook en de mobiele telefoon hebben de samenleving diepgravend veranderd. Dergelijke ingrijpende transformaties in culturele waarneming vragen om een nieuwe beeldtaal en betekenistoekenning. Kunstenaars nemen daarin vaak  het voortouw en zijn richtingggevend in nieuwe manieren van kijken en ervaren. Gerrit en Michael van Bakel begeleiden al enkele decennia met kunstzinnig commentaar onze technische cultuur.

Petran Kockelkoren was tot voor kort hoogleraar Kunst en technologie aan de Universiteit Twente. Hij is auteur van 'Techniek: Kunst, Kermis en Theater' (2003) en ' Mediated Vision' (2007).

Deze lezing maakt deel uit van de Dag van de Kunst

Na de lezing wordt de nieuwe documentaire over Gerrit en Michiel van Bakel vertoond en wordt de tentoonstelling officieel geopend.


 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x