Lezing

Je hebt wél iets te verbergen uitverkocht

Maurits Martijn
Woensdag 8 februari 2017, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Het is niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar vol = vol.

Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging
De Belastingdienst zag hoe je er kwam 
Apple hield bij hoe lang je er bleef 
Samsung hoorde wat je er zei 
En Google wist al dat je het van plan was.

Wat weten overheden en bedrijven over ons? Hoe komen zij aan die informatie? Wat doen ze ermee? En waarom moeten wij ons daar grote zorgen over maken?

In deze lezing gaat onderzoeksjournalist Maurits Martijn in op het levensbelang van privacy. Hij legt bloot waarom ‘ik heb niets te verbergen’ een misleidende en zelfs gevaarlijke uitspraak is. En daarbij: welke fundamentele waarden onder grote druk komen te staan door de ongebreidelde datazucht van overheden en bedrijven.

Maurits Martijn werkt als onderzoeksjournalist voor het journalistieke platform De Correspondent. Samen met Dimitri Tokmetzis schrijft hij over privacy, surveillance en technologie. Voor hun onderzoek naar persoonlijke data wonnen zij de afgelopen jaren verschillende prijzen, waaronder de prijs voor beste datajournalistiek van de Vereniging Online Journalisten Nederland en De Loep voor de beste online onderzoeksjournalistiek. Hun boek Je hebt wél iets te verbergen verscheen in september 2016. Dit boek is het resultaat van jarenlang diepgravende onderzoeks- en datajournalistiek naar privacy en surveillance.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x