Lezing

Jan Jaap van der Wal spreekt vrijuit uitverkocht

Woensdag 15 oktober 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Gaslab

interview & optreden

Joden, christenen, moslims, Belgen, Turken, Marokkanen, homo’s, travestieten, Limburgers, Tukkers, Friezen, huisvrouwen, bejaarden, getrouwde stellen, yuppen, studenten, uitkeringstrekkers, carnavalsvierders, Hells Angels, voetbalsupporters, bankiers, politici en politieke partijen, gehandicapten, Jan met de pet, Henk & Ingrid, Albert Verlinde, Patty Brard, Mark Rutte, Bill Clinton, de Paus, Jezus, Allah, Mart Smeets, Nout Wellink, Geer & Goor, Nick & Simon, Bassie & Adriaan, Justin Bieber, Christiano Ronaldo, Giel Beelen … zo ongeveer iedere bevolkingsgroep en bekende Nederlander dan wel wereldburger is wel eens mikpunt van spot tijdens een cabaretvoorstelling of comedyshow.

Vrijheid van meningsuiting is ook op het Nederlandse cabaret- en comedypodium een groot goed. Satire wordt hoog gewaardeerd. Om zowel platte als gelaagde grappen over anderen wordt hard gelachen. Maar soms gaat een grappenmaker over de grens. Dan laait de discussie over wat we wel en niet mogen zeggen in ons land hoog op.

Grenzen in humor

Maar waar ligt die grens en wie bepaalt die grens? Een interessante vraag daarbij is of dit dezelfde grens is als die we bij andere podia, in bijvoorbeeld het domein van de media en politiek, hanteren. Kent een politicus, opiniemaker of columnist dezelfde vrijheid als een cabaretier of stand-up comedian? En misschien moet een cabaretier op tv ook wel meer op zijn woorden letten.

Deze avond spreekt Jan Jaap van der Wal vrijuit. In een kort optreden zet hij het publiek op scherp. In het interview vertelt hij hoe hij over de grenzen van vrijheid van meningsuiting denkt.

Jan Jaap van der Wal is cabaretier, stand-up comedian, radio & tv maker/presentator.

 

Reserveren kan hier
Studenten gratis, anderen betalen 5 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x