Lezing

Image Hunters uitverkocht

Donderdag 15 oktober 2015, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Gaslab

Image Hunters
Avond van het beeld
 

Duik vanavond in de wereld van professionele beeldjagers. Frank Schallmaier, fotoredacteur bij De Volkskrant, maakt dagelijks keuzes uit de stroom van de 14.000 persfoto’s. Hij is gefascineerd door het verhaal dat foto’s kunnen vertellen. Elke zaterdag verschijnt in de Volkskrant ‘de Schallmaier-index’ waarin hij foto’s rubriceert met vergelijkbare onderwerpen. Als een soort fotograaf zonder camera gaat hij te werk. Het resultaat is intrigerend en soms hilarisch, zoals zijn fotoserie van auto's in zwembaden.

Martijn Kleppe is onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Vrije Universiteit. In NRC Handelsblad bespreekt hij elke maand het opvallende gebruik van persfoto’s in de media. Vanavond laat hij zien hoe persfoto’s op dubieuze wijze een eigen leven kunnen gaan leiden.

De Eindhovense singer songwriter Aidan schrijft voor deze avond een nummer bij een foto van World Press Photo. Zijn stijl houdt het midden tussen Mumford en Sons en zijn grote inspiratiebron Ben Howard. Aidan is pas negentien en wist al te imponeren met zijn virtuoze gitaarspel en folky songs met mooie teksten tijdens het Naked Song festival in het Muziekgebouw afgelopen jaar.


Reserveren via deze link
Studenten gratis / niet-studenten €5,-

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x