Wie geen selfies maakt doet tegenwoordig niet meer mee. Iedereen is bezig zichzelf te vermarkten. Zijn we misschien bang dat wie niet gezien wordt, niet bestaat? In de documentaire ‘Kinderen van het succes’ stelt filosoof Arjen Kleinherenbrink zich de vraag: geeft alleen erkenning ons leven zin? Want wat niet wordt waargenomen, verdwijnt.
Aan de hand van fragmenten uit de documentaire gaan we in op deze vraag. In een interactieve setting kun je je eigen ‘selfie’-gedrag onder de loep nemen en onderzoeken wat het betekent om te leven in een samenleving waarin iedereen vooral bezig is met het verkopen van zichzelf.
Maria Janssens begeleidt de discussie. Zij studeerde filosofie in York en is werkzaam bij Brandstof, een organisatie die -vanuit een filosofische insteek - programma’s maakt die je uitdagen dieper na te denken over onderwerpen die je dagelijks tegenkomt. Brandstof bracht filosofie naar Lowlands en initieerde de documentaire ‘Kinderen van het succes’, over drie jonge filosofen. Hoe duiden zij - gewapend met ideeën uit duizenden jaren filosofie - de huidige tijd en wat is hun blik op de toekomst?
De hele documentaire is op 7 oktober te zien bij de publieke omroep (Human).
Reserveren kan hier.
In samenwerking met Brandstof