Lezing

Het taboe pedofilie uitverkocht

Drs. Erik van Beek, Gabriƫl Levi
Woensdag 22 maart 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Gaslab

Geen groter taboe in Nederland dan pedofilie. Een pedofiel en een seksuoloog bespreken openhartig hun opvattingen over deze controversiële geaardheid.

Pedofilie is een heftig onderwerp dat snel tot maatschappelijke onrust leidt. Er wordt dan liefst ook zo weinig mogelijk over gepraat, terwijl er wel veel vragen zijn. Want wat betekent dat, pedofiel zijn? Is het een stoornis? Valt het te genezen? En wat maak je mee? Deze avond gaat over wat pedofilie nu eigenlijk is en wat we ermee moeten. Twee sprekers vertellen vanuit verschillende achtergronden over dit gevoelige onderwerp en gaan in op de maatschappelijke en wetenschappelijke stand van zaken. Seksuoloog Erik van Beek beschrijft daarnaast welke rol nieuwe technologieën zouden kunnen spelen bij de behandeling van pedofilie. Gabriël Levi beschrijft hoe het is om te leven met pedofiele gevoelens. Vervolgens is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Drs. Erik van Beek is seksuoloog en cultuurfilosoof. Hij werkt bij het Seksuologisch Expertisecentrum Haarlem en heeft veel pedofielen behandeld. Hij pleit voor het verstrekken van virtuele kinderporno aan pedofielen.

Gabriël Levi (pseudoniem) is pedofiel en vrijwilliger bij de website www.pedofilie.nl. Daarnaast is hij ICT-ondernemer en afgestudeerd als politicoloog. Hij geeft lezingen en gastcolleges over pedofilie en pleit voor neutralere, op feiten gebaseerde voorlichting over pedofilie.


Alleen voor TU/e-studenten en –medewerkers, toegang op vertoon van campuskaart. De toegang is gratis.
Aanmelden verplicht.


Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met de Jonge Socialisten Eindhoven.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x